Harrera > Argitaletxeak > Hiria
Hiria
Herria | Donostia |
tituluak
Emaitzak 101 -> 105 / 266 titulu atxemanak.
-
Euskal sukaldaritza : arrainak
Egilea Carmen AranzadiArrainak dira, dudarik gabe, euskal sukaldaritzako jaki aipagarrienak. Arrainen prestakuntzak goi mailako kulinaria izatea eraman du euskal sukaldaritza. Carmen Aranzadiren eskutik arrainak prestatzeko errezeta majistralak eskaintzen dizkigu.
-
Euskal sukaldaritza : sarrerak eta zizka-mizkak
Egilea Carmen AranzadiLiburuki honetan euskal sukaldaritzaren sarrera eta ahogozagarriak datozkigu Carmen Aranzadi eskutik. Errezeta arinak jaki naturalak azkar prestatzeko.
-
Euskal sukaldaritza : barazkiak eta koilarakoak
Egilea Carmen AranzadiKoilararekin hartzen ditugun jakiak modan jarri dira ostera mediterranear dietaren aitzakiaz. Barazkien prestakuntza ugariak euskal baratzeko fruituak are jangarriago egiten ditu.
-
Olerkiak eta bertsoak
Egilea Jose Inazio IztuetaJoan Inazio Iztueta (1767-1845) idazle zaldibitarra historiagile eta etnografo bezala ezagutzen da batik bat euskaldunon artean. Ezagunak dira Iztuetak Gipuzkoako dantza eta kondairari buruz idatzi zituen lanak, baina gutxik daki te Iztueta poetaren–
-
Belar-hostoak
Egilea Walt Whitman, Xabier GalarretaWalt Whitman-en ahotsa haizea bezain azkar abiatzen da inorantz eta aldi berean toki guztietarantz. Den-dena maitatzen du, ahalegindu gabe. Haren ahotsa isuri, barreiatu egiten da eta ez dago harrapatzerik. Ezkuzabala da, grinatsua, eta eternalki–