Harrera > Katalogoa > Egileak > Edorta Agirre
Edorta Agirre
Data | 1949-... |
tituluak
Emaitzak 111 -> 115 / 126 titulu atxemanak.
-
Gastronomia : Keztatua... eta ureztatua, zenbaitetan
Egilea Edorta AgirreIzokina, Salmo salar zientzialarientzat. Euskaldunoi iz- hasiera horrek itsasoa iradokitzen digu (Izpazter, Izpegi, izurde, Izaro...). Erregea deitu izan zaio, baina konturatzeke ezarriko zioten izena. Indartsua da, kementsua, zaporetsua, gihartsua,–
-
Gastronomia : Kontsumo berdea edo kontsumo kritikoa
Egilea Edorta AgirreEuskarak, euskaldunak eta euskal elikabideak, gure ustez, gaurdaino iraun dute unean unekoari malguki egokitzen edo bestelakotzen asmatu dutelako, beharrezko edo komeni izan diren aldaketak eginez.
-
Gastronomia : Maramartzak, miserak eta abakandoak
Egilea Edorta AgirreOtarrainaren itzalean egon da hainbat urtez abakandoa, jendeak bere haginen mamia preziatzen ikasi arte; gaur egun, ordea, entsalada epelean edo nahi den moduan izugarrizko arrakasta du, eta mahai askotan agertzen da.
-
Gastronomia : Mikrouhinen aldeko eta aurkakoak Laguntzaile denak bezala, tamainan
Egilea Edorta AgirreElikagaiak mikrouhinen bidez berotzea hirurogei urtetik gorako agurea den arren, gurean XX. mendearen zazpigarren hamarkadan hasi ziren horrelako labeak agertzen; tabernan lehenik, etxean geroago. Teknika berri hark berrehun urteko astindua eman–
-
Gastronomia : Natural-natural... segun-eta
Egilea Edorta AgirreUda-giroko hitz-aspertuetara maiz azaldu zaigu aurtengoan kontu hau, EITB-ren (programaziorik gabeko) bizi-iraupena eta hemen ditugun obispo espainolen ateraldi eta gora-behera xelebreekin batera. Futbolaz hitzik ez jakitearen abantailak.