Harrera > Katalogoa > Egileak > Ana Galarraga Aiestaran
Ana Galarraga Aiestaran
tituluak
Emaitzak 6 -> 10 / 17 titulu atxemanak.
-
Mugaritzeko sukaldea, jolas gela : Bat egin eta harrotu
Egilea Ana Galarraga AiestaranBerez nahastu ezin daitezkeen osagaiak nahasteari deitzen zaio emultsioa. Maionesa edota esne gaina emultsioak dira, esaterako, nahastu ezin diren elementuek bat egiten dutelako.
-
Mugaritzeko sukaldea, jolas gela : Bera-bera, gozo-gozo
Egilea Ana Galarraga AiestaranJanaria biguntzeko, zaporea emateko edota janariari substantziaren bat kentzeko, jakiak beratzeko ohitura izan ohi dute sukaldariek. Beratzea edo, arrainen kasuan, marinatzea deitzen zaio horri.
-
Mugaritzeko sukaldea, jolas gela : Desberdintasunen jokoa
Egilea Ana Galarraga AiestaranJaki bera modu batera edo bestera prestatzen bada, zapore eta itxura bestelakoak hartzen ditu. Tenperaturarekin jolasean dago gakoa. Su eztitan edo su bizian egin, esaterako, azken emaitza oso bestelakoa da.
-
Mugaritzeko sukaldea, jolas gela : Freskatzearen kasua
Egilea Ana Galarraga AiestaranEgosketa bat-batean eteteko eta janaria dagoen puntuan mantentzeko, egositako jakiak ur hotzetan edota ura eta izotza nahastuak dauden ontzi batean sartzeko ohitura dago. Freskatzea deitzen zaio horri.
-
Mugaritzeko sukaldea, jolas gela : Gatza, kristalezko bitxia
Egilea Ana Galarraga AiestaranSubstantzia berezia da gatza : bi atomoz osaturiko kristal bat da, gardena eta usainik gabea. Elikagaien zaporeak pizteko erabiltzen da sukaldean, baita jakiei luzaroan irauten laguntzeko ere.