Harrera > Katalogoa > Egileak > Edorta Agirre
Edorta Agirre
Data | 1949-... |
tituluak
Emaitzak 6 -> 10 / 126 titulu atxemanak.
-
Elikadura
Egilea Edorta Agirre1. Gordinik dagoen elikagaia jangarri edo atseginago bihurtzeko, samurtzeko, azala errazkiago erauzteko, toxikotasuna suntsitzeko, bestelako kolore edo usainak emateko, kulturak hala agintzen digulako… sutan jarritako likido edo gas batean (ura,–
-
Elikadura : Bakaiaodun brandada
Egilea Edorta AgirreArituko gara, tartetxo bat harrapatuta, bakailaoak Historian izan duen garrantziaz: nola izan den diru, nola lehorreko herri txiroen proteina-iturri bakarra, nola biderkatu dituen etxekoandre gajoaren neuronen arteko konexioak infinituraino, nola–
-
Elikadura : Eskabetxea
Egilea Edorta AgirreGoizaldeko ordu txikietan edonori apustua egin: Gipuzkoa eta Bizkaiko kostaldeak XV. mendean laranjak, limak, limoiak eta pomeloak esportatzen zituela Ingalaterra eta Galesera. Zitrikoak ekoitzi, kontsumitu, soberakinak izan eta, gainera,–
-
Elikadura : Ferran Adriaren dekalogo bikoitza
Egilea Edorta AgirreOrain hilabete eta erdi, duela bost urte chef handiek sinaturiko Janariaren duintasunaren aldeko nazioarteko manifestua ekarri genuen orriotara, duintasuna lehenesteko asmoz, seguruenik.
-
Elikadura : Gatzak haragia lehortu, gogortuko ?
Egilea Edorta AgirreAholkulari postua utzi digute gaur, sutondotik gertu baina ez bertan. Isilik egotekoak ez garenez, aitor dezagun garaiz, erdi-agindu erdi-iradokizunak adierazi behar: «Ebakitzean, kontuz (be)hatzekin». «Eduki beti zapia gerrian». «Ez eman gatza–