Harrera > Katalogoa > Egileak > Edorta Agirre
Edorta Agirre
Data | 1949-... |
tituluak
Emaitzak 91 -> 95 / 126 titulu atxemanak.
-
Gastronomia : Egunean zenbat aldiz jan behar (edo komeni) da ?
Egilea Edorta AgirreAzken berrogei bat urteotan eguneko janarien kopurua aztergai kezkagarria izan du zientziak: zerk egiten dio osasunari mesede edo kalte handiagoa, gutxi baino maiz jateak edo beharrezkoak den elikagaia janari bakar batean edo bitan hartzeak ?
-
Gastronomia : Egungo txarkuteria
Egilea Edorta AgirreFamilia hitzaren erro edo etimologiari erreparatu al diogu? Goseteari (fames) aurre egiteko plangintzaren ondorioetako bat litzateke gizakien multzo hori, inondik ere. Sail honetan txerria goretsi dugu beti, hamaika gosete gorri disimuluan pasatzeko–
-
Gastronomia : Eguraldi ona, eta mendian jangaiak gertu
Egilea Edorta AgirreNahikoa dugu, etxe zuloan iaztik entzerratuta, bertatik irten gabe, goroldioak janik. Telebista pantailaren aurrean lizundu gara, junturak herdoildu zaizkigu, hauspoa bete. Etxea ez da errenta, ez da bizibide.
-
Gastronomia : Elikagaien koloreez
Egilea Edorta AgirreHaurrei nola gustatuko zaizkie bada berenjenak, moreak izanik? Nor ausartuko txipiroi beltz-beltzekin? Nola zerbak, garagardoa...
-
Gastronomia : Elikagaien segurantzia. Ederki ordaindua dugunez, exiji dezagun trazabilitatea
Egilea Edorta AgirreErrota-zientzia hauek ere hamaika maratila, dena kezka, zernahi oztopo, iruzur asko.