Harrera > Katalogoa > Euskal Herriko sukaldaritza

Euskal Herriko sukaldaritza

Liburu honen gaia sukaldaritza da, euskaldun herriaren nortasun ikur den neurrian, eta haren historiaren emaitzatzat hartuta: arrantza tradizioaren emaitza, Amerikatik inportaturiko produktuena, hainbat elikagairen kontsumoa bultzatu zuen eliza katolikoaren "bijilia" harena... Turismoak eta garapen industrialak landaldeko sukaldeak eta sukaldaritza berriaren gustuek bat egitea ekarri zuten; geroago, herri elkarteek, "poteoak" eta pintxoen miniaturazko sukaldeek babesleku erosoa eskaini zieten euskaldunei, garai onetan nahiz garai txarretan. 1960. hamarkadako kultura berrikuntzak, azkenik, mundu osoan ezagutzen den Euskal Sukaldaritza Berriaren oparia ekarri zigun. Herrian bizi diren gatazken gainetik, sukaldaritzaren maitasuna, liburu honen orriek erakusten duten bezala, egoera eta modu guztietako euskaldunak bateratzen dituen lotura ezin eztabaidatuzkoa da, Erronkaritik hasi eta Enkartazioetaraino, Aturritik Ebroraino.

EgileakJose Angel Iturbe, Francisco Letamendia
ArgitaletxeaIbaizabal
BildumaEuskal gaiak
Formatua21 cm
Argitaratze urtea2004
Garrantzia158 or., [16 o.]
Gako hitzakEuskal_Herriko_sukaldaritza Elikagaiak Musulmanak Santiago_bidea Euskaldunak_eta_itsasoa Urtaroak_eta_jakiak Txakolindegiak Sagardotegiak Gastronomia_kofradiak Ardoak
Aurkezpenakol. arg.
ISBN/ISSN/EAN978-84-8325-809-5
Note généraleBibliografia : 155-158 or.
Edukiari buruzSarrera : sukaldaritza, gizarte zientzien aztergai
Gizakiak nola eraldatzen dituen elikagaiak
Erromanizazioa Euskadin
Musulmanak Euskadin
Santiago bidea
Euskaldunak eta itsasoa
Amerika eta euskal elikadurari egindako ekarpenak
Elizaren eragina Euskal Herriko elikaduran
Otordu komunitarioak gure herrian
Frantziako iraultza eta gastronomian izan zuen eragina
Garapen industrialaren eta turismoaren eragina sukaldaritzan
Emakumezko sukalkinak euskal sukaldaritzan
Iparraldeko sukaldaritza
Arabar Errioxako sukaldaritza
Urtaroak eta jakiak
Txakolindegi-askaldegiak
Herri elkarteak edo txokoak
Sagardotegiak
Gastronomia kofradiak
Zenbait ohar bakailaoaren prestakuntzari buruz
Salsa kolorzetsuak euskal sukaldean
Bilbo eta gerra zibila : obra batzuk
Euskal sukaldaritza berriaren bultzada handia
Euskal sukalde lasterra edo miniaturazko sukaldea fast food-aren kontra
Literatura gastronomikoa eta gidak
Euskal sukaldaritza XXI. mendearen hasieran
Ardoak Euskal Herrian
Ondorioak : historia, kultura eta politika


Aleak

Marra kodea Kota Euskarria Nun Sekzioa Esk.
6217 641. 5949 ITU Liburua Disponible
6217.2 641. 5949 ITU Liburua Disponible

Zure irakurle kontua

Identifiez-vous pour réserver cet ouvrage ou donner votre avis.