Harrera > Katalogoa > Gastronomia : Keztatua... eta ureztatua, zenbaitetan

Gastronomia : Keztatua... eta ureztatua, zenbaitetan

Izokina, Salmo salar zientzialarientzat. Euskaldunoi iz- hasiera horrek itsasoa iradokitzen digu (Izpazter, Izpegi, izurde, Izaro...). Erregea deitu izan zaio, baina konturatzeke ezarriko zioten izena. Indartsua da, kementsua, zaporetsua, gihartsua, preziatua. Akaso hazitegiko mozoloteari ezarri beharko zioten izen hori, zeharo kontrakoa baita. Beren burua aintzat duten ibai eta errekek izokin-toki behar dute, bestela...

EgileakEdorta Agirre
Unité matérielle
Argitaratze urtea2007
Garrantzia44. or.
Gako hitzakIzokina
Lien sur cette ressourcehttp://pmb.ldd.fr/estekak/ikas/Berria/200710/20071013_44_Gastronomia.pdf


Zure irakurle kontua

Identifiez-vous pour réserver cet ouvrage ou donner votre avis.