Izokina, Salmo salar zientzialarientzat. Euskaldunoi iz- hasiera horrek itsasoa iradokitzen digu (Izpazter, Izpegi, izurde, Izaro...). Erregea deitu izan zaio, baina konturatzeke ezarriko zioten izena. Indartsua da, kementsua, zaporetsua, gihartsua, preziatua. Akaso hazitegiko mozoloteari ezarri beharko zioten izen hori, zeharo kontrakoa baita. Beren burua aintzat duten ibai eta errekek izokin-toki behar dute, bestela...
Harrera > Katalogoa > Gastronomia : Keztatua... eta ureztatua, zenbaitetan

Gastronomia : Keztatua... eta ureztatua, zenbaitetan
Egileak | Edorta Agirre |
Unité matérielle | |
Argitaratze urtea | 2007 |
Garrantzia | 44. or. |
Gako hitzak | Izokina |
Lien sur cette ressource | http://pmb.ldd.fr/estekak/ikas/Berria/200710/20071013_44_Gastronomia.pdf |