Izokina, Salmo salar zientzialarientzat. Euskaldunoi iz- hasiera horrek itsasoa iradokitzen digu (Izpazter, Izpegi, izurde, Izaro...). Erregea deitu izan zaio, baina konturatzeke ezarriko zioten izena. Indartsua da, kementsua, zaporetsua, gihartsua, preziatua. Akaso hazitegiko mozoloteari ezarri beharko zioten izen hori, zeharo kontrakoa baita. Beren burua aintzat duten ibai eta errekek izokin-toki behar dute, bestela...
Harrera > Katalogoa > Gastronomia : Keztatua... eta ureztatua, zenbaitetan
Gastronomia : Keztatua... eta ureztatua, zenbaitetan
| Egileak | Edorta Agirre |
| Unité matérielle | |
| Argitaratze urtea | 2007 |
| Garrantzia | 44. or. |
| Gako hitzak | Izokina |
| Lien sur cette ressource | http://pmb.ldd.fr/estekak/ikas/Berria/200710/20071013_44_Gastronomia.pdf |