Harrera > Katalogoa > Sukaldaritza : Betiko errezetak

Sukaldaritza : Betiko errezetak

1. Durangaldeko Erralde hiltegiko haragoiak bertako jatetxe eta harategiei eskaintzen dizkiete, enpresa banatzaileek jarritako erredutik kanpo.
2. Gastronomiaren Euskal Museoak dure sukaldaritzaren oraina eta iragana erakusten ditu. Hiru solairu ditu, eta sukaldaritza ikastaroak eta dastaketak antolatzen dituzte, besteak beste.
3. Hondarribiko Txin-Txin jatetxeak etxean egindako pizzak eta krepeak izateaz gain, menu zabala du.
4. Basque Culinary Centerrek sukaldaritza alorrean zegoen behar bat betetzera dator, eta horren erakusgarri, 2011n Sukalde eta Gastronomi Zientzietako gradua eskainiko dute.
5. Jose Juan Castillok 'Betiko euskal sukaldaritza' liburua argitaratu du, haren aita Jose Castillok baserriz baserri jasotako 175 errezeta ingururekin.
6. 2005ean sortu zuten Launa upategi berria, baina atzeantradizio luzeko ibilbidea du. 360000 kilo mahats ekoitzi dituzte aurten, eta nazioarteko hainbat sari jaso dituzte.
7. Donostiako Luis Irizar sukaldaritza eskolak bi urteko ikasketakeskaintzen ditu, eta eskola teoriko eta praktikoak uztartzen ditu lehenengo egunetik.
8. Ekolapiko egitasmoak produktu ekologikoak sustatzen ditu Donostiako Antigua, Prim eta Zuloaga haur eskoletako jangeletan.
9. Nafarroako XII. Pintxo Asteko lehiaketa irabazi du Huateko Abako jatetxeak, eta euren burua ezagutarazteko aurkeztu zirelaesan du Luis Antonio Iñigok.

EgileakBixente Merino
Unité matérielle Sukaldaritza
Argitaratze urtea2010
Garrantzia1-16 or.
Gako hitzakSukaldaritza Erralde_hiltegia Gastronomiaren_Euskal_Museoa Laudio Basque_Culinary_Center Castillo,_Jose Upategiak Sukaldaritza_eskolak Ekolapiko_egitasmoa Produktu_ekologikoak
Edukiari buruz1. Hiltegia : Subiranotasun osoa
2. Museoa : Gastronomiak badubere museoa
3. Publierreportajea : Berrikuntza gozagarri
4. Ikasketak : Goi mailako ikasketa
5. Liburua : Betiko euskal sukaldaritza : Amonen errezetak gogoan
6. Upategia : Tradizio luzeko jaio berria
Tradizioa : Gurasoengandik jasotako ogibidea
7. Ikasketak : Klasera sukaldean sartu aurretik
8. Ekologikoa : Txikitatik egoki elikatuz
9. Elkarrizketa : Luis Antonio Iñigo Luri, Huarteko Abaco atetxeko kudeatzailea : "Oinarrizko sukaldaritzari egile ukitua ematen diogu"


Zure irakurle kontua

Identifiez-vous pour réserver cet ouvrage ou donner votre avis.