1. Txotx garaia hasi berria bada ere, erronka ugari dituzte sagardogileek. Sagarraren kalitatea bermatzeko iritzi ezberdinak dituzte, eta krisialdiak nola eragingo duen ikusteko dago.
2. Marka pribatu bat ateratzea edo eusko labelaren alde egitea zilegi dela adiertazi du Arantza Eguzkizak, eta horrek bakoitzak bere etxearentzat onena dena egiteko askatasuna esan nahi duela.
3. Sagaro Mahaiaren barruan dauden sagardogileek kalitatezko sagardo marka pribatu baten alde egin dute.
4. Sagardoaz gain, likoreak eta ozpina egiten dute Zapiain sagardotegian, eta beste edari eta likore mordoa Txopinono sagardotegian.
6. Bere elkartean botilari begira egiten dutela lan esan du Jose Antonio Zamalloak, eta arlo horretan kalitatea ziurtatu behar dutela gaineratu du.
7. Sagardoa egiteko hainbat tresna eta makina eskaitnzen ditu Euskal Coemek, eta horiei esker prozesua erraztu dute.
8. Sagarrak sagardoaren kalitatea baldintzatzen du, eta sagar onak lortzeko lana eta zaintza egiten du Sagarlan enpresak.
9. Etxearentzat horrelako sari bat garrantzitsua dela dio, eta jendeak bere sagardoa gehiago eskatzen duela dio Martin Zabala sagardogileak.
10. Euskal Herrian ez ezik, munduko hainbat herritan ere hasi dira ezagutzen sagardoa ; Europara, Japoniara eta AEBetara esportatzen dute sagardogile batzuek.
Harrera > Katalogoa > Sagardoa : Kupelak zabalik

Sagardoa : Kupelak zabalik
Egileak | Bixente Merino |
Unité matérielle | Sagardoa |
Argitaratze urtea | 2011 |
Garrantzia | 1-16 or. |
Gako hitzak | Sagardoa Sagardogileak Sagardotegiak Txotx_garaia |
Edukiari buruz | 1. Sarrera : Ilusioz eta kezkaz betetako denboraldia
Bizkaian, gorantz Bost sagardogile Sagardo orekatua 2. Elkarrizketa : Arantza Eguzkiza, Gipuzkoako Sagardogileen elkarteko lehendakaria : "Sagardogileok aukera ugari ditugu, eta dena zilegi dira" 3. Kalitatea apustu 4. Edariak : Txotxa eta gehiago Leuna eta fina Aukera gehiago 5. Zerenda 6. Elkarrizketa : Jose Antonio Zamalloa, Bizkaiko Sagardogileen elkarteko lehendakaria : "Gure sagarrekin egindako sagardoaren kalitatea sustatu behar dugu" 7. Makineria : Sagardoarentzat beharrezkoa Diseinatu eta egokitu Zerbitzariak 8. Sagarra abiapundu nagusi Bigarren jarduera Kanpokoaren beharra 9. Elkarrizketa : Martin Zabala, Gipuzkoako Foru Aldundiak antolatu zuen Sagardo txapelketako irabazlea : "Horrelako sari bat irabazteak izena ematen dizu" 10. Mugak gainditu eta lurralde berriak konkistatu Etiketak moldatu |