Fruta-arbolarik hedatuena: hogei mila mota dira munduan, gehien kontsumitzen direnak hogei ere ez izaki. Hemengoak sagardogintza izan du helmuga batik bat, jatekoa (bestearen aldean) baztertu samarra izaki; gordinik, azal eta guzti edo zurituta, jan izan dugu; ospakizunetan, ogi labean erreta hartzen zen, egosita, konpota eta konfituran, kausera, pastel eta tartetan, tripotx eta sagarradan, eta abar. Edari batzuk ere egiten dira sagarrez gurean : muztioa, sagardoa, sagardoza, ozpina, pitarra, zizarra.Gako-hitzak :
Harrera > Katalogoa > Hazkurri kontuak : Sagardoa, sagarretik
Hazkurri kontuak : Sagardoa, sagarretik
| Egileak | Edorta Agirre | 
| Unité matérielle | |
| Argitaratze urtea | 2011 | 
| Garrantzia | 37. or. | 
| Gako hitzak | Sagarrak Sagardoa Sagar_edariak Sagar_motak Hiztegiak | 
| Note générale | Hiztegia : sagarrak | 
| Edukiari buruz | Hazkurri kontuak : Sagardoa, sagarretik | 
| Lien sur cette ressource | http://pmb.ldd.fr/estekak/ikas/Berria/2011/201102/20110226_37_Hazkurri_Sagardoa.pdf |