Harrera > Katalogoa > Hazkurri kontuak : Sagardoa, sagarretik

Hazkurri kontuak : Sagardoa, sagarretik

Fruta-arbolarik hedatuena: hogei mila mota dira munduan, gehien kontsumitzen direnak hogei ere ez izaki. Hemengoak sagardogintza izan du helmuga batik bat, jatekoa (bestearen aldean) baztertu samarra izaki; gordinik, azal eta guzti edo zurituta, jan izan dugu; ospakizunetan, ogi labean erreta hartzen zen, egosita, konpota eta konfituran, kausera, pastel eta tartetan, tripotx eta sagarradan, eta abar. Edari batzuk ere egiten dira sagarrez gurean : muztioa, sagardoa, sagardoza, ozpina, pitarra, zizarra.Gako-hitzak :

EgileakEdorta Agirre
Unité matérielle
Argitaratze urtea2011
Garrantzia37. or.
Gako hitzakSagarrak Sagardoa Sagar_edariak Sagar_motak Hiztegiak
Note généraleHiztegia : sagarrak
Edukiari buruzHazkurri kontuak : Sagardoa, sagarretik
Lien sur cette ressourcehttp://pmb.ldd.fr/estekak/ikas/Berria/2011/201102/20110226_37_Hazkurri_Sagardoa.pdf


Zure irakurle kontua

Identifiez-vous pour réserver cet ouvrage ou donner votre avis.