1. Langileen erdiek baino gehiagok etxetik kanpo bazkaltzen dute egunero. Hala izanda ere, dieta osasuntsu bat jarraitzea komeni da. Ezagutza batzuk izanez gero, oso modu orekatuan eta egokian elikatu gaitezke. Janariaren kantitatea eta maiztasuna zaintzea beharrezkoa da.
2. Ezinbesteko jakia gure egunerokotasunean, oreka nutritiboari eutsi nahi badiogu.
3. Koipeak oso beharrezkoak dira gure gorputzean, dena bezala bere neurrian: energiaren % 25-30.

Osasuna
Egileak | Arantza Lorenzo |
Unité matérielle | |
Argitaratze urtea | 2011 |
Garrantzia | 37. or. |
Gako hitzak | Elikagaiak Kanpoan_bazkaldu Dieta_osasuntsuak Elikadura_beharrak Menuak Ogiak Olioak |
Edukiari buruz | 1. Elikadura : Etxetik kanpo, osasuntsu jan
Dokumentua : Helduen batez besteko elikadura beharrak Dokumentua : Menuak 2. Produktua : Ogia 3. Galdera : Koipeak kaltegarriak direla esaten denez, hobe litzateke batere koiperik gabe janariak prestatzea ? |
Lien sur cette ressource | http://pmb.ldd.fr/estekak/ikas/Berria/2011/201103/20110315_37_Elikadura.pdf |