Elikadura-ohiturak izugarri aldatu dira Aro Modernotik hona. Kolonietako elikagaiak Europara ekartzea, burgesia aberastuak gastronomia deritzona garatzea, gaur egungo macdonalizazioa eta abar aztertzen dira lan honetan, jatea elikatzea bakarrik ez dela, gizarte-ekintza ere badela ikuspuntutik abiatuta.
Harrera > Katalogoa > Elikatzetik gastronomiara

Elikatzetik gastronomiara
Nola elikatzen ginen, nola elikatzen garen
Egileak | Murgil Taldea |
Argitaletxea | Gaiak |
Bilduma | Historia eta Gizartea |
Formatua | 22 cm |
Argitaratze urtea | 2001 |
Garrantzia | 282 or. |
Gako hitzak | Elikadura Historia Zaporeak Elikagai_exotikoak Sukaldaritza Dietetika Txokolatea Azukrea Kafea Frutitu_exotikoak Kontserbazioa Ogia Ardoa Osasuna Goseteak Eskasiak Fast_food Hanburgesak Pizzak Mikrouhinak |
Aurkezpena | z.-b. ir. |
ISBN/ISSN/EAN | 978-84-89772-58-8 |
Edukiari buruz | Elikadura eta gizarte-klaseak errenazimentuan
Garai modernoak XIX. eta XX. mendeak |