Janari faltaren arazoa ez dugunoi, jaten duguna bihurtu zaigu problema. Otordu bakoitzean substantzia kimiko kutsagarriak sartzen ditugu gorputzean ; mokadu batek ez digu kalte egingo, baina substantzia horietako asko luzaroan geratuko direnez gure organo, ehun, zelulei itsatsita, zalantza da ea zenbatgarren mokaduaren ondoren ordainduko duen faktura gure osasunak. Elikadura-industria handiaren metodoek eta araudi bigunegiek daukate errua, askok salatzen dutenez.
Harrera > Katalogoa > Asteko gaia : Elikadura-Osasuna : Jatearen arriskua
Asteko gaia : Elikadura-Osasuna : Jatearen arriskua
| Egileak | Unai Brea |
| Unité matérielle | Otordu bakoitzean kutsatzen gara |
| Argitaratze urtea | 2011 |
| Garrantzia | 5-9 or. |
| Gako hitzak | Elikadua Osasuna Janariak Elikadura-industria |
| Edukiari buruz | 1. Jatearen arriskua
Kimikak inbaditu du gure menua Pilatuz doazen kutsatzaileak Zer egiten dute gobernuek ? Kimikarekin ezkondutako industria Antibiotikoak, etxalde handietako eguneroko ogia Tamainaren arazoa 2. Metilmerkurioa, arrainarekin batera jaten dugun neurotoxina |
| Lien sur cette ressource | http://pmb.ldd.fr/estekak/ikas/Argia/2011/2286/Argia2286_05_Elikadura_Osasuna.pdf |