Harrera > Katalogoa > Makrobiotika : Lehen gaixoentzat, orain denentzat

Makrobiotika : Lehen gaixoentzat, orain denentzat

1. Elikadura makrobiotikoa ez zaigu arrotz gaur egun. Lo arazoak, antsietatea edo pisu gehiegi duen jendea janari makrobiotikoa probatzen ari da. Alta, duela hogei bat urte, gaitz larriak zituztenek baino ez zuten Ekialde Urrunetik datorren jan molde honen berri. René Levi maisuarengana jotzen zuten euskaldunek. Jexux Larretxea arantzarrak (Nafarroa) irakasle izan zuen frantziarra.
2. Elikadura makrobiotikoa yin eta yang izeneko oreka-printzipioan oinarritutako jan moldea da. Ekialde Urruneko hainbat sukaldaritza ohituren moldaketa da. Tradizio horietan ohikoa da elikadura, medikuntza eta espiritualitatea nahastea. Elikadura mota horrek zerealak ditu oinarri. 1930eko hamarkadan eman zuen makrobiotikaren berri George Ohsawa filosofo japoniarrak Europan.
3. Donostian bizi den villabonatarrak (60 urte) gaixo zegoen laguna bideratu zuen makrobiotikara. Lagunarekin batera berak ere elikadura molde bera egitea erabaki zuen segituan
4. Hamar bat urte daramatza Ignacio Azurzak (Zarautzen bizi den tolosarrak) elikadura makrobiotikoarekin. Jon Intxaustiren moduan inolako gaixotasunik izan gabe hasi zen dieta horrekin.

EgileakOnintza Irureta Azkune
Unité matérielle Makrobiotika
Argitaratze urtea2011
Garrantzia5-10 or.
Gako hitzakElikadura_makrobiotikoa Levi,_René Larretxea,_JexuxIntxausti,_Jon Azurza,_Ignazio
Edukiari buruz1. Lehen gaixoentzat, orain denentzat
Duela 80 urte bezala jango bagenu...
Gaixo daudenak, eta ez daudenak
Sabela eta emozioak
René Levik utzitako hutsunea
2. Dieta makrobiotikoa lau hitzetan
Yin (hedapena) eta yang (uzkurdura)
3. Jon Intxausti, makrobiotikoa : "Nik esango nizuke zerorrek esperimentatzeko hilabete batean"
4. Ignazio Azurza : "Ezagutzen ez duen jendeak uste du arroza jatea baino ez dela"
Lien sur cette ressourcehttp://pmb.ldd.fr/estekak/ikas/Argia/2011/2289/Argia2289_05_Makrobiotika.pdf


Zure irakurle kontua

Identifiez-vous pour réserver cet ouvrage ou donner votre avis.