Geure kulturari eta sukaldaritzari gero eta arreta gutxiago opa diegun mundu honetan, Ipuin beteak Espainiako eskualde guztietako ipuin herrikoiak bitzen ditu, sukaldaritza delarik denetan jaun eta jabe. Ipuin bilduma zaindu horren aldamenean, eskualde bakoitzeko errezeta tipikoak jaso dira, guztia marrazki bikainez apaindurik.
Sukaldaritzaren ikuspegi jostagarria, barrokoa eta jatorra aurkezten da, gaur egungo “janari azkarra” esaten zaion horren beste muturrean dagoena. Jan-edanaren xalotasuna eta otordu goxoen inguruko umore ona berreskuratu nahi izan dira nolabait.
Harrera > Katalogoa > Ipuin beteak

Ipuin beteak
Egileak | Asun Balzola, Alicia Rios, Mari Jose Kerejeta |
Argitaletxea | Aizkorri |
Formatua | 28 cm |
Argitaratze urtea | 2000 |
Garrantzia | 156 or. |
Gako hitzak | Errezetak |
Aurkezpena | kol. ir. |
ISBN/ISSN/EAN | 978-84-8263-523-1 |
Prezioa | 17,75 € |
Note générale | Hiztegia : 151-154 or. Bibliografia : 155-156 or. |
Edukiari buruz | Azeri emea eta zikoina (Andaluzia)
Salomon erregearen aholkuak (Aragoi) Zorriaren larrua (Asturias) Magia ikaslea (Balear uharteak) Txori sorgindua (Kanariar uharteak) Lau ikasleak (Kantabria) Lorezuri (Gaztela-Mantxa) Abel kondea (Gaztela eta Leon) Joan, Joanet (Katalunia) Itsasoko hiru laranjatxoak (Ceuta) Cocentaineko uhalgilea (Valentzia) Eskutxo beltzak (Extremadura) Dominjo Dominjez (Galizia) Arraindun zaldunak (Mardil) Periko Astamakila (Melilla) Mando ostikolaria (Murtzia) Lorentzoren behia (Nafarroa) Mari-Gaztain erregina (Euskal Autonomia Erkidegoa) Mari-Ilinti (Errioxa) |