1. Nondik heldu da jaten duguna ? Nork eta nola ekoizturik ? Gero eta ugariagoak dira bertako nekazaritzan oinarrituta elikadura osasuntsua bermatzeko abiarazitako ekimenak. Horietako biren esperientzia jaso dugu eta elkarrizketa mamitsua egin diogu Mixel Berhokoirigoin Euskal Herriko Laborantza Ganbarako lehendakariari.
2. Mixel Berhokoirigoin (Gamarte, Nafarroa Beherea, 1952) Ipar Euskal Herriko laborantzako erreferentzia nagusietako bat da. ELB sindikatuaren sortzaileetako bat eta sortu zenetik hona Euskal Herriko Laborantza Ganbarako (EHLG) presidentea. Halaber, Cónfederation Paysann-eko idazkari nagusia izan zen, bai eta Vía Campesina-ko partaide ere. Elikadura burujabetzaren inguruan hausnartu dugu berekin. [...]
Harrera > Katalogoa > Elikadura burujabetza : Gure elikaduraren kontrola berreskuratuz

Elikadura burujabetza : Gure elikaduraren kontrola berreskuratuz
Egileak | Uxua Larretxea, Mixel Berhokoirigoin |
Unité matérielle | Elikadura burujabetza |
Argitaratze urtea | 2012 |
Garrantzia | 5-10 or. |
Gako hitzak | Elikadura_burujabetza BasHerri_mugimendua Lekuko_ekoizleak Berhokoirigoin,_Mixel Kontsumitzaileak |
Edukiari buruz | 1. Gure elikaduraren kontrola berreskuratuz
BasHerri : lekuko ekoizle eta kontsumitzaileak Gertutasuna, konfiantza eta konpromisoa Baserri Barri, Aramaiotik aramaioarrentzat 2. Mixel Berhokoirigoin: Euskal Herriko Laborantza Ganbarako presidentea : “Elikadura burujabetza ez da bakarrik salmenta zuzena” |
Lien sur cette ressource | http://pmb.ldd.fr/estekak/ikas/Argia/2012/2335/Argia2335_05_Elikadura_burujabetza.pdf |