Harrera > Katalogoa > Elikadura burujabetza : Gure elikaduraren kontrola berreskuratuz

Elikadura burujabetza : Gure elikaduraren kontrola berreskuratuz

1. Nondik heldu da jaten duguna ? Nork eta nola ekoizturik ? Gero eta ugariagoak dira bertako nekazaritzan oinarrituta elikadura osasuntsua bermatzeko abiarazitako ekimenak. Horietako biren esperientzia jaso dugu eta elkarrizketa mamitsua egin diogu Mixel Berhokoirigoin Euskal Herriko Laborantza Ganbarako lehendakariari.
2. Mixel Berhokoirigoin (Gamarte, Nafarroa Beherea, 1952) Ipar Euskal Herriko laborantzako erreferentzia nagusietako bat da. ELB sindikatuaren sortzaileetako bat eta sortu zenetik hona Euskal Herriko Laborantza Ganbarako (EHLG) presidentea. Halaber, Cónfederation Paysann-eko idazkari nagusia izan zen, bai eta Vía Campesina-ko partaide ere. Elikadura burujabetzaren inguruan hausnartu dugu berekin. [...]

EgileakUxua Larretxea, Mixel Berhokoirigoin
Unité matérielle Elikadura burujabetza
Argitaratze urtea2012
Garrantzia5-10 or.
Gako hitzakElikadura_burujabetza BasHerri_mugimendua Lekuko_ekoizleak Berhokoirigoin,_Mixel Kontsumitzaileak
Edukiari buruz1. Gure elikaduraren kontrola berreskuratuz
BasHerri : lekuko ekoizle eta kontsumitzaileak
Gertutasuna, konfiantza eta konpromisoa
Baserri Barri, Aramaiotik aramaioarrentzat
2. Mixel Berhokoirigoin: Euskal Herriko Laborantza Ganbarako presidentea : “Elikadura burujabetza ez da bakarrik salmenta zuzena”
Lien sur cette ressourcehttp://pmb.ldd.fr/estekak/ikas/Argia/2012/2335/Argia2335_05_Elikadura_burujabetza.pdf


Zure irakurle kontua

Identifiez-vous pour réserver cet ouvrage ou donner votre avis.