1. Animalia jatorriko pateak oso ezagunak dira. Hala ere, badira barazkiekin prestatzen direnak ere. Etxean egiteko oso errazak izateaz gain, nutrizio propietate ugari dituzte. Ogi tartean jateko aukera osasungarria da.
2. Hartzitutako sojarekin edo beste zitu batzuekin (arroza, zekalea...) eta itsas gatzarekin ekoitzitako pasta bat da misoa. Txinan eta Japonian oso janari arrunta da. Miso mota asko daude, baina, oro har, oso kilokaloria gutxi ditu : 70 Kcal inguru 100 gramoko. Karbohidrato eta proteinak dira nagusi bere osagaietan. [...]

Osasuna
Egileak | Arantza Lorenzo |
Unité matérielle | |
Argitaratze urtea | 2012 |
Garrantzia | 37. or. |
Gako hitzak | Barazki_pateak Misoak |
Edukiari buruz | 1. Barazki pateak
Humusa edo garbantzu patea Txanpinoi edo barrengorrien patea Guakamolea edo ahuakate patea Kuiatxo eta intxaurren patea Azenario eta oliben patea Alberjinien patea Tofu eta intxaurren patea Erremolatxa patea 2. Produktua : Misoa |
Lien sur cette ressource | http://pmb.ldd.fr/estekak/ikas/Berria/2012/201211/20121106_37_Osasuna.pdf |