1. Frantzian asmatu zuten XVII. mendean presio eltzea, janariak denbora gutxian prestatzeko metodo berritzaile gisa, baina XX. mendera arte ez zen merkaturatua izan.
2. Urdaiazpikoa zerrien atzeko hankak airean lehortu eta gazitzearen ondorioz lortzen den janaria da. Hankak aurrekoak direnean, besoa deitzen zaio. [...]
Osasuna
| Egileak | Arantza Lorenzo | 
| Unité matérielle | |
| Argitaratze urtea | 2013 | 
| Garrantzia | 37. or. | 
| Gako hitzak | Presio_eltzeak Urdaiazpikoak | 
| Edukiari buruz | 1. Presio eltzea, janariak denbora gutxian prestatzeko
 Funtzionamendua Aholkuak Abantailak 2. Produktua : Urdaiazpikoa  | 
| Lien sur cette ressource | http://pmb.ldd.fr/estekak/ikas/Berria/2013/201303/20130326_37_Osasuna.pdf |