Harrera > Katalogoa > Elikadura : Bertako ogia egiteko ahalegin gehiago

Elikadura : Bertako ogia egiteko ahalegin gehiago

1. 'Herriko' ogia sortu dute, tokiko laborariek erein garia, tokiko eiherek ehotu eta tokiko okinek ogitua ; gaurko egunean 200 tona dituzte ekoizten, eta geroari begira oraindik gehiago egitea espero dute.
2. Garai batean era tradizionalari jarraituz egiten zen ogia. Nafarroako eta Arabako galsoroetan ekoitzitako gariarekin urteak daramatzate ogia egiten hainbat okinek, Gipuzkoan eta Nafarroan, adibidez.

EgileakNora Arbelbide, Irene Arrizurieta
Unité matérielle
Argitaratze urtea2013
Garrantzia38-39 or.
Gako hitzakEtxeko_ogia Herriko_ogia Arki_eihera Etxe_eihera Noblia,_Felix Uztartu_elkartea Gariak
Edukiari buruz1. Garitik ogira, dena etxekoa
Kontsumitzaileak eragile
2. Bertako ogia egiteko ahalegin gehiago
Gariak berreskuratzen
Lien sur cette ressourcehttp://pmb.ldd.fr/estekak/ikas/Berria/2013/201305/20130507_38_Elikadura_Ogia.pdf


Zure irakurle kontua

Identifiez-vous pour réserver cet ouvrage ou donner votre avis.