1. 'Herriko' ogia sortu dute, tokiko laborariek erein garia, tokiko eiherek ehotu eta tokiko okinek ogitua ; gaurko egunean 200 tona dituzte ekoizten, eta geroari begira oraindik gehiago egitea espero dute.
2. Garai batean era tradizionalari jarraituz egiten zen ogia. Nafarroako eta Arabako galsoroetan ekoitzitako gariarekin urteak daramatzate ogia egiten hainbat okinek, Gipuzkoan eta Nafarroan, adibidez.
Harrera > Katalogoa > Elikadura : Bertako ogia egiteko ahalegin gehiago

Elikadura : Bertako ogia egiteko ahalegin gehiago
Egileak | Nora Arbelbide, Irene Arrizurieta |
Unité matérielle | |
Argitaratze urtea | 2013 |
Garrantzia | 38-39 or. |
Gako hitzak | Etxeko_ogia Herriko_ogia Arki_eihera Etxe_eihera Noblia,_Felix Uztartu_elkartea Gariak |
Edukiari buruz | 1. Garitik ogira, dena etxekoa
Kontsumitzaileak eragile 2. Bertako ogia egiteko ahalegin gehiago Gariak berreskuratzen |
Lien sur cette ressource | http://pmb.ldd.fr/estekak/ikas/Berria/2013/201305/20130507_38_Elikadura_Ogia.pdf |