Harrera > Katalogoa > Euskal sukaldaritzaz

Euskal sukaldaritzaz
Egileak | Hasier Etxeberria, Cameron Watson |
Argitaletxea | Euskal Kultur Erakundea |
Bilduma | Euskal kultura |
Argitaratze urtea | 2012 |
Garrantzia | 84 or. |
Aurkezpena | kol. ir. |
ISBN/ISSN/EAN | 978-84-614-9749-2 |
Note générale | 1545. urtean, Bernart Etxeparek bere Linguae Vasconum Primitiae, euskarazko lehenengo liburua, argitaratu zuenean, desira bat adierazi zuen: “Euskara, jalgi hadi mundura”. Etxepare Euskal Institutuak gure lehenengo idazlearen omenez hartu du izena, eta, haren desira gure izatearen ardatz bilakaturik, euskara eta euskal kultura mundura ateratzea eta zabaltzea du helburutzat. Batetik, gure eginkizuna euskararen ezaguera sustatzea da eta haren ikasketa bultzatzea esparru akademikoan; eta bestetik, gure sortzaileak eta haien adierazpen artistikoak nazioartean ezagutarazten ahalegintzen gara: gure artista plastikoak, musikariak, dantzariak, idazleak, zine-zuzendariak, antzezleak... Gure hizkuntza eta kultura munduan barrena zabaltzeko ahalegin horretan, liburu-sorta bat sortzea izan da gure lehenengo lanetako bat, horren bidez informazioa emateko euskarari buruz eta gure kultura osatzen eta aberasten duten alor artistiko eta kultural guztiei buruz. |
Edukiari buruz | aurkibidea:
Laburpena Jatearen plazera kultura gisa Historia garaikide apur bat Memoriaren auzia sukaldaritzan Euskal sukaldaritza tradizionala versus autore-sukaldaritza berria? Sukaldari-lanbidearen balioaz Zerk definitzen du euskal sukaldaritza? Mundu osoa lau koloretan margotua Ondorio gisa Oharrak Argazkiak Hasier Etxeberria |
Lien sur cette ressource | http://pmb.ldd.fr/estekak/ikas/Dok_numerikoak/euskararen-historia.pdf |