Astero bezala, aitona-amonen etxera noa gurasoekin batera. Batek jakin gure amonak zer prestatu duen jateko, baina badakit, ziur, zer izango dugun mahai gainean hutsik egin gabe : arrautza egosiak, york urdaiazpikoa eta mahonesa. Lau urte nituela, horiek gustatzen zitzaizkidala konturatu ziren eta, harrezkero, igandero-igandero, hutsik batere egin gabe, ez da pasako iganderik arrautza egosi horietatik pare bat jan gabe. Askotan, batere gogorik gabe jaten ditut, baina aitona-amonek ilusio handia dute eta nik ez dut haien poza zapuztu nahi. Orain bederatzi urte ditut eta kontuak atera ere egin dut: nik uste, orain arteko urte denetan, hirurehun bat arrautza baino gehiago jango nituela famili-bazkari horietan. A zer lanak oilo gajoak! Honenbestez, igandea, nik, "Arrautza egosiaren eguna" izendatua dut aspaldi.
Harrera > Katalogoa > Arrautza egosiaren eguna

Arrautza egosiaren eguna
Egileak | Antton Dueso, Miel Anjel Elustondo |
Argitaletxea | Desclée de Brouwer |
Bilduma | Ipotxak eta erraldoiak |
Formatua | 20 cm |
Argitaratze urtea | 2006 |
Garrantzia | 63 or. |
Aurkezpena | z.-b. ir. |
ISBN/ISSN/EAN | 978-84-330-2087-1 |
Prezioa | 7,00 € |