Arituko gara, tartetxo bat harrapatuta, bakailaoak Historian izan duen garrantziaz: nola izan den diru, nola lehorreko herri txiroen proteina-iturri bakarra, nola biderkatu dituen etxekoandre gajoaren neuronen arteko konexioak infinituraino, nola aberastu duen errezeten zerrenda erlijio monoteista batek haragia jatea galarazten zuen herrialdeetan gastronomiako tenpluan oraindik garatu gabe zutenean, nola balea ordezkatu zuen, hura baino askoz arinago eta marketing errazagokoa zelako, nola izan den laurehun urtez euskaldun askoren ogibide bakarra eta, bide batez, Delancre euskaldun damutuaren aitzakia, berarekin ongi portatzen ez ziren emakumeak sorgintzat hartu eta surtan erre...
Harrera > Katalogoa > Elikadura : Bakaiaodun brandada

Elikadura : Bakaiaodun brandada
Egileak | Edorta Agirre |
Unité matérielle | |
Garrantzia | 52. or. |
Gako hitzak | Brandada Bakailaoak |
Edukiari buruz | Brandare
Nongoa ote ? Errezeta Mantala : Otsailean, aukeran |
Lien sur cette ressource | http://pmb.ldd.fr/estekak/ikas/Berria/200902/20090207_52_Elikadura_Brandada.pdf |